Etsi

Nakiri-veitsi

Nakiri (nakiri bocho) tarkoittaa vihannesveistä. Monet sekoittavat sen täysin virheellisesti usuba-veitseen. Nakiri ei sovellu luisen lihan ja kalan paloitteluun, vaan on tarkoitettu ainoastaan vihannesten viipalointiin ja silppuamiseen. Nakiri-veitsen terä on käytännössä suorakulmainen ja hyvin ohut. Jos silppuat usein vihanneksia, saat Nakiri-veitsestä itsellesi korvaamattoman apulaisen. Nakiri-veitsen terän pituus on yleensä 16-18 cm.

Sitä on kahta mallia: länsityylisessä Kansai-mallissa on suora leikkuusärmä.

Toista mallia, Kanto-veistä, jossa on pyöristetympi leikkuusärmä, sanotaan useimmiten tyyliltään tokiolaiseksi. Nimien alkuperä on yksinkertainen: Kanto on emämaa, jonka keskus on Tokio, kun taas Kansain keskuksia ovat Osaka ja Kioto. Tästä nimitykset. Santoku-veisten tapaan nakiri-veitset kuuluvat nykyään käytännössä kaikkien japanilaisten ja myös eurooppalaisten veitsenvalmistajien valikoimiin. Siksi niissä on malleja, joissa on perinteiset japanilaiset terään istutetut kahvat, sekä malleja, joissa on eurooppalaiset klassiset kolmella niitillä kiinnitetyt kahvat.

Tojiro Damascus Flash Nakiri-veitsi

109 katselukertaa

ETUSIVU   

Helsinki, Suomi  © 2018 by Lammin Tuuli OY. Copy of materials or images prohibited by Law.

0